100 przepisów dla diabetyków
Autor: Aleksandra Cichocka
Celem opracowania "100 przepisów dla diabetyków" było ułatwienie osobom z cukrzycą codziennego przygotowania posiłkó, z wykorzystaniem przepisów o wyliczonej kaloryczności i wartości odżywczej.
Każdy ze 100 zaproponowanych przepisów jest przydatny dla:
- osób z cukrzycą typu 1, wszystkie te osoby leczone są insuliną
- osób z cukrzycą typu 2, zarówno tych leczonych lekami doustnymi, jak i tych leczonych insuliną
- kobiet z cukrzycą ciężarnych, również tych, które leczone są insuliną
- osób z insulinoopornością
- osób ze stanem przedcukrzycowym,
- osób z nadwagą lub otyłością
- wszystkich osób, które są zdrowe i chcą mieć prawidłową masę ciała, aby zminimalizować ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2.
Opis pochodzi ze wstępu ksiązki.
Wydawca: Medyk
Oprawa miękka
ISBN: 978-83-66866-07-2
Liczba stron: 183