Cavalier Baton z nadzieniem pralinowym z mlecznej czekolady słodzony ekstraktem ze stewii, bez cukru, 40g
Informacja dla diabetyków: 45g = 1WW*
Batonik wypełniony belgijską pralinką. Czy można mieć więcej? Oczywiście! Bogactwo błonnika, kakao bogate w antyoksydanty, magnez, cynk, żelazo i witaminy z grupy B. I w dodatku bez cukru. Koniecznie trzeba spróbować!!!
Składniki:
- tłuszcz kakaowy,
- pełne mleko w proszku,
- błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza),
- orzechy laskowe (12%),
- miazga kakaowa,
- serwatka w proszku (z mleka),
- substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe ,
- tłuszcz roślinny (palmowy, z ziarna palmy),
- emulgator: lecytyny (z soi),
- aromaty.
- Masa kakaowa minimum 36%.
Informacja alergiczna: Możliwa obecność glutenu i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g:- Wartość energetyczna - 2170 kJ / 518 kcal
- Tłuszcze - 41,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 22,6 g
- Węglowodany - 30,4 g
- w tym cukry - 17,6 g
- poliole - 8 g
- Błonnik - 14,6 g
- Białko - 8,4 g
- Sól - 0,5 g
* szacowana wartość