CELIKO Budyń o smaku czekoladowym w proszku.
Informacja dla diabetyków: 13g = 1WW*
Produkt bezglutenowy
Smaczny budyń czekoladowy bez cukru.
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-004)
CELIKO - Budynie z tradycjami!
Składniki:
- skrobia kukurydziana,
- skrobia ziemniaczana,
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),
- aromat.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać : mleko, soję i ich produkty pochodne.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna - 1460 kJ / 349 kcal
- Tłuszcz -1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- Węglowodany - 80 g
- w tym cukry - 0 g
- Białko - 2,3 g
- Sól - 0,04 g
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Masa netto 40 g
* szacowana wartość