DIABETKI - Nowy smak orzecha laskowego.
Informacja dla diabetyków: 27g = 1WW*
Unikalna receptura czekoladki z najwyższej jakości składników. Aksamitne nadzienie z chrupiącymi orzechami laskowymi przełamanymi delikatną nutą orzechów włoskich. Nawet to wystarczyłoby, aby zachwycić wymagających, a my otoczyliśmy je dodatkowo rozpływającą się w ustach, belgijską czekoladą. Produkt o niskim indeksie glikemicznym, o znacznie obniżonej zawartości cukru. Słodzony maltitolem - naturalnym wyciągiem ze zbóż.
Składniki:
- substancja słodząca: maltitol,
- czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy],
- tłuszcz roślinny (z ziarna palmy),
- orzechy laskowe (21,5%),
- mleko pełne w proszku,
- orzechy włoskie (5,5%),
- kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu,
- tłuszcz roślinny (shea),
- mleko odtłuszczone w proszku,
- emulgator: lecytyny (z soi),
- naturalne aromaty.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać jaja. Alergeny: mleko, soia, orzechy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 545 kcal / 2274 kJ
- Białko - 6,9 g
- Tłuszcze - 31,9 g
- w tym nasycone - 16,8 g
- Węglowodany - 56,9 g
- w tym cukry - 8,1 g
- Sól - 0,4 g
* szacowana wartość