DIABETKI - Nowy smak orzecha arachidowego
Informacja dla diabetyków: 29g = 1WW*
Prawdziwa czekolada importowana z Belgii, chrupiące orzechy arachidowe to ich główny atut ale „Diabetki” to czekoladki wyjątkowe, dlatego wzbogaciliśmy je o aromatyczną naturalną pomarańczę. W tej przepysznej kompozycji również nie mogło zabraknąć belgijskiej czekolady. Królowej smaku. Produkt o niskim indeksie glikemicznym, o znacznie obniżonej zawartości cukru. Słodzony maltitolem - naturalnym wyciągiem ze zbóż.
Składniki:- czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy],
- tłuszcz roślinny (z ziarna palmy),
- substancja słodząca: maltitol,
- orzeszki arachidowe (11%),
- kukurydza,
- mleko odtłuszczone w proszku,
- błonnik kakaowy,
- kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu,
- tłuszcz roślinny (shea),
- emulgator: lecytyny (z soi),
- naturalne aromaty.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać orzechy i jaja. Alergeny: mleko, soia, orzechy arachidowe.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 573 kcal / 2386 kJ
- Białko - 7,7 g
- Tłuszcze - 38,9 g
- w tym nasycone - 21 g
- Węglowodany - 46,9g
- w tym cukry - 5,7 g
- Sól - 0,2 g
* szacowana wartość