Czekolada gorzka z migdałami bez dodatku cukru i bez glutenu Pure&Good 75 g
Informacja dla diabetyków: 41g = 1WW*
Wyprodukowana w Hiszpanii czekolada gorzka Pure&Good z migdałami bez dodatku cukru, bez glutenu, bez mleka i bez oleju palmowego. Odpowiednia dla diabetyków. Zawiera substancje słodzące.
Składniki:
- substancja słodząca (maltitol)
- miazga kakaowa (miejsce pochodzenia: spoza UE)
- tłuszcz kakaowy
- migdały (12%)
- inulina
- odtłuszczone kakao w proszku
- emulgator (lecytyna słonecznikowa)
- naturalny aromat (waniliowy).
Masa kakaowa min. 52%. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 2013 kJ/487 kcal
- Tłuszcz: 36 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 45 g,
- w tym cukry: 0,9 g
- alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 41 g
- Błonnik: 8,6 g
- Białko: 7.9 g
- Sól: 0,08 g
* szacowana wartość