Sugarel to słodzik naturalny na bazie stewii, czyli najwyższej jakości glikozydów stewiolowych. Stewia to środek słodzący o bardzo niskim indeksie glikemicznym, dlatego polecany jest diabetykom oraz osobom dbającym o linię.
Sugarel stewia w płynie nadaje się do słodzenia potraw oraz produktów płynnych i półpłynnych, m.in. napojów, ale także jogurtu, kakao, sera do naleśników, ciasta na wypieki, budyniu, sałatek, sosów czy deserów. Jest niezwykle wydajna – zawartość jednej butelki odpowiada ok. 4 kilogramom cukru!
Dlaczego stewia jest uznanym środkiem słodzący wśród konsumentów i naukowców? Glikozydy stewiolowe rozkładają się w naszym organizmie dopiero w jelicie grubym i uwolniona z nich glukoza nie wchłania się, ale zostaje zużyta przez bakterie jelitowe. Z tego właśnie powodu stewię uznano za bezkaloryczną substancję słodzącą. Ponadto stewia zawiera witaminy z grupy B, magnez, chrom, potas, krzem, żelazo i selen.
Składniki:
Wartość odżywcza w 100g
Sposób użycia:
Do słodzenia gorących i zimnych potraw i napojów. 3,4 ml słodzika (ok. 1 łyżeczka) odpowiada pod względem słodkości 3 łyżkom cukru (ok. 45 g).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na szyjce butelki. UWAGA! Nie spożywać w formie nierozcieńczonej. Nie dla dzieci poniżej trzeciego roku życia.
Łatwo zrealizujesz zlecenie