Wegańskie bezglutenowe ciastko z pastą orzechową i czekoladą Frank&Oli, 50g
Miękkie ciasteczko z pastą orzechową i czekoladą. Ciastko jest odpowiednie dla wegan, wegetarian; zawiera bardzo dużo błonnika i naturalnego białka (pochodzenia roślinnego). Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska na wynos - jest idealne na raz, można je bez trudu mieć przy sobie w torebce, kieszeni, pudełku śniadaniowym.. jako dodatek do kawy, na deser lub do pudełka śniadaniowego.
Składniki:
pasta z orzechów arachidowych 33%, błonnik z korzenia cykorii, bezglutenowe płatki owsiane, mąka z orzechów arachidowych 11%, orzechy arachidowe 9%, wegańska czekolada 8% (substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, miazga kakaowa, proszek kakaowy, bezglutenowa mąka owsiana 3%, emulgator: lecytyna z rzepaku, sól himalajska, natruralny aromat.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1958 kJ/472kcal
- Tłuszcze 31,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4g
w tym cukry 7,1g
- Błonnik 21,5g
- Białko 16,6g
- Sól 0,7g
Alergeny:
Orzeszki arachidowe
Może zawierać inne orzechy, sezam, mleko.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.