Cavalier baton z nadzieniem pomarańczowym z czekolady deserowej bez cukru.
Informacja dla diabetyków: 67g = 1WW*
Doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady. Obniżona kaloryczność, bogactwo błonnika, antyoksydanty, magnez, cynk, żelazo i witaminy z grupy B. I ten smak pomarańczy.... Koniecznie trzeba spróbować!!!
Składniki:
- błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza),
- miazga kakaowa,
- tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, rzepakowy, bawełniany),
- substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe),
- tłuszcz kakaowy,
- odtłuszczone mleko w proszku,
- serwatka w proszku (z mleka),
- liofilizowane pomarańcze (0,7%),
- emulgator: lecytyny (z soi),
- aromaty,
- naturalny barwnik: ekstrakt z papryki.
- Masa kakaowa minimum 55%.
Informacja alergiczna: Możliwa obecność glutenu i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna - 1924 kJ / 460 kcal
- Tłuszcze - 36,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20,8 g
- Węglowodany - 24 g
- w tym cukry - 9,8 g
- w tym poliole - 8,8 g
- Błonnik - 28,3 g
- Białko - 5,5 g
- Sól - 0,2 g
* szacowana wartość