Cavalier Praliny wielosmakowe z belgijskiej czekolady, z substancjami słodzącymi (erytrytol i glikozydy stewiolowe)
Informacja dla diabetyków: 56g = 1WW*
Składniki:
- błonnik pokarmowy,
- miazga kakaowa,
- tłuszcz kakaowy,
- mleko pełne w proszku,
- serwatka w proszku (z mleka),
- orzechy laskowe,
- substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe,
- tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, rzepakowy, bawełniany),
- marcepan (erytrytol, glikozydy stewiolowe),
- mąka ryżowa,
- substancja słodząca (sorbitol), s
- ubstancja konserwująca (sorbinian potasu),
- włókna akacji,
- błonnik pszenny,
- aromat migdałowy,
- mleko w proszku odtłuszczone,
- substancja utrzymująca wilgoć ,
- skoncentrowane masło (z mleka),
- owocowe puree,
- wiórki kokosowe, przyprawy korzenne,
- aromaty,
- prażone ziarna kakaowca,
- emulgator: lecytyny (z soi),
- alkohol,
- liofilizowany proszek bananowy,
- pektyna,
- liofilizowane maliny,
- regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy).
- Czekolada: masa kakaowa minimum 55%. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 36%.
Informacja alergiczna: Możliwa obecność glutenu i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna - 1956 kJ / 468 kcal
- Tłuszcze - 36,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 19,1 g
- Węglowodany - 26,3 g
- w tym cukry - 13,5 g
- poliole - 8,4 g
- Błonnik - 20,7 g
- Białko - 7,3 g
- Sól - 0,4 g
* szacowana wartość