• Zamów telefonicznie: +48 22 464 86 86
  • Masz pytanie? sklep@diabetyk24.pl
  • Wysyłka w 24h już od 0 zł

Ciasta i desery dla diabetyków

9788389622761
W magazynie
29,99

Opis produktu

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
  • 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
  • wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
  • praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
  • porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
  • tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

 

Autor: Agata Lewandowska
Wydawca: RM
Oprawa: Miękka
Format: 16.4x23.2cm
Liczba stron: 192
Wydanie: 4
Rok wydania: 2021


Polecamy także nasze porady opisane w artykule Ciasto dla cukrzyka – jak je przygotować?

Dostawa
  • Paczka w ruchu
    2-3 dni 3,99
  • Paczkomat
    1-2 dni 11,99
  • Kurier
    24h 13,90
  • Darmowa dostawa od
    300,00
Masz pytania? +48 22 464 86 86

Łatwo zrealizujesz zlecenie

  • Złóż
    zamówienie
  • Odbierz
    paczkę
  • Przekaż dokumenty
    kurierowi