Ciastka bez dodatku cukru Florbu 160g
Informacja dla diabetyków: 18g = 1WW*
Skład:
- mąka pszenna pełna (65%),
- olej słonecznikowy (14%) ,
- substancja słodząca (syrop maltitolowy, maltitol),
- błonnik roślinny [inulina(korzeń cykorii)],
- skrobia pszenna,
- mąka słodowa,
- sól,
- substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu),
- serwatka w proszku (z mleka),
- emulgator (lecytyna sojowa),
- aromaty.
Wartość energetyczna w 100g:
- Wartość energetyczna: 1799 kJ/430 kcal
- Tłuszcz: 17 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
- Węglowodany: 63 g
- w tym cukry: 1,9 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 14 g
- Błonnik: 10 g
- Białko: 6,9 g
- Sól: 1,1 g
* szacowana wartość