FRUPP KIDS – liofilizowany baton jabłko-jagoda bez dodatku cukru. Stworzona z myślą o dzieciach pyszna przekąska z liofilizowanych owoców bez dodatku tłuszczu, soli i cukru. Baton FRUPP KIDS ma wysoką zawartość błonnika i jest produktem bezglutenowym. Pokochaj chrupiące owoce!
Składniki:
- owoce: jabłka (21%), jagody (10%),
- zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy),
- inulina,
- maltodekstryna,
- substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna 1427 KJ/340 kcal
- Tłuszcz 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
- Węglowodany 68 g
- w tym cukry 50g
- Błonnik 30 g
- Białko 0,8 g
- Sól 0,02 g
Zawiera naturalnie występujące cukry. 1 baton (9 g) = 1 porcja = 30,6 kcal.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.