FRUPP KIDS – liofilizowany baton jabłko-marakuja bez dodatku cukru. Stworzona z myślą o dzieciach pyszna przekąska z liofilizowanych owoców bez dodatku tłuszczu, soli i cukru. Baton FRUPP KIDS ma wysoką zawartość błonnika i jest produktem bezglutenowym. Pokochaj chrupiące owoce!
Składniki:
- jabłka (29%),
- zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marakuji (6,5%), zagęszczony sok jabłkowy),
- inulina,
- maltodekstryna,
- substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1397 kJ/332 kcal
- tłuszcz – 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- węglowodany – 68 g, w tym cukry: 51 g
- błonnik: 27 g
- białko: 0,9 g
- sól – 0,02 g.
Zawiera naturalnie występujące cukry. 1 baton (9 g) = 1 porcja = 30,6 kcal.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.