Cavalier krem czekoladowo-orzechowy słodzony stewią 380 g.
Informacja dla diabetyków: 104g = 1WW*
Jakość belgijskiej czekolady i rewelacyjny smak z mocno wyczuwalnymi orzechami. W składzie zwykłego kremu jest ponad 50% cukrów prostych, w tym kremie jest ich tylko 6,6% (głównie z mleka). W zwykłym kremie błonnika jest tylko ok 4%, w tym jest go ponad 37%. Krem jest słodzony substancjami pozyskiwanymi ze stewii – rośliny z Ameryki Południowej. Rewelacyjnie rozsmarowuje się na tostach, kanapkach i naleśnikach.
Składniki:
- tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy),
- błonnik pokarmowy (oligofruktoza, inulina, dekstryna),
- orzechy laskowe (13 %),
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,
- substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe),
- mleko w proszku odtłuszczone,
- emulgator: lecytyny (z soi),
- aromat.
Informacja alergiczna: Możliwa obecność migdałów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1706kJ / 407 kcal
- Tłuszcz - 38,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,3 g
- Węglowodany - 14,6 g
- w tym cukry - 2,6 g
- poliole - 5 g
- Błonnik - 38 g
- Białko - 5,3 g
- Sól - 0,1 g
* szacowana wartość