Nadmiar cukru w diecie, stres i przemęczenie rozregulowują nasz wewnętrzny zegar. Skutkiem są między innymi zaburzenia przemiany węglowodanów, a w konsekwencji nadmierne tycie, złe samopoczucie i wiele problemów zdrowotnych. Sposobem na przywrócenie równowagi jest dieta, która nie powoduje gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi, a więc oparta na posiłkach, które mają niski indeks glikemiczny. Choć jest to dieta lecznicza, można nazwać ją najzdrowszym trendem w odżywianiu, dobrym dla każdego. Pomaga w powrocie do zdrowia i chroni przed wieloma przewlekłymi schorzeniami. Książka „Niski indeks glikemiczny. 28 dni na talerzu” zawiera jadłospis na 4 tygodnie i podpowiada, jak samodzielnie układać posiłki, by czuć się lepiej i poprawić wyniki badań.
Łatwo zrealizujesz zlecenie