Galaretka o smaku pomarańczowym 46g
Galaretka pomarańczowa firmy Modus zawierająca cukier trzcinowy nierafinowany i substancję słodzącą z liści stewii.
Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów ( cukrzyca). Zastosowanie glikozydów stewiolowych ( pochodzących ze stewii ) pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów .Dzięki temu stworzyliśmy produkt o zmniejszonej o co najmniej 30% wartości energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku.
Składniki:
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać : gluten, mleko, gorczycę, laktozę, seler oraz soję.
Sposób przygotowania:
Masa netto 46 g
Produkt zgłoszony w Urzędzie Patentowym nr zgłoszenia P.407845.
Informacja o wartości odżywczej po przyrządzeniu
Składnik | W 100 g | W 1 porcji ( około 136g) | % RWS** w 100 g |
Wartość energetyczna (energia) | 146 kJ/34 kcal | 199 kJ/47 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | - |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | |||
0 g | 0 g | - | |
Węglowodany | 6,3 g | 8,6 g | 2% |
w tym cukry | 6,1 g | 8,3 g | 7% |
Błonnik | < 0,5 g | < 0,5 g | - |
Białko | 2,3 g | 3,1 g | 5% |
Sól | 0,03 g | 0,04 g | <1% |
* szacowana wartość
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ/2000 kcal)
Deser w proszku na 500 ml wody .Deser po przygotowaniu można podzielić na 4 porcje.
1 porcja to około 136 g
Łatwo zrealizujesz zlecenie